Informatie

Informatie2019-10-01T20:33:23+00:00

Van harte welkom bij het Huis van Nicolaas in Weert! Onderstaand helpen we je graag met de juiste info om je bezoek zo gemakkelijk én gezellig mogelijk te laten verlopen.

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem gerust contact op!

Het Huis van Nicolaas is in 2019 dagelijks van 13.00 tot 17.00 uur geopend in de periode van 18 november t/m 4 december. Houdt er rekening mee dat de deuren in geval van drukte eerder kunnen sluiten.

Op doordeweekse ochtenden is het Huis van Nicolaas open voor gereserveerde bezoeken door basisscholen en instanties voor mindervaliden. Klik hier om te reserveren.

Opgelet: het Huis van Nicolaas is 5 december gesloten!

Het Huis van Nicolaas is gevestigd in het Franciscus Huis Weert, Biest 43A, op loopafstand van de Weerter binnenstad.

Leuk dat je het Huis van Nicolaas bezoekt! Graag informeren we je over bereikbaarheid en parkeerlocaties in de omgeving.

Openbaar vervoer
Het Huis van Nicolaas wordt georganiseerd in het Franciscus Huis Weert. De loopafstand vanaf het NS-station is 1,4 kilometer, waar je een kwartier over doet. Vanaf het Stationsplein kun je een rechte weg volgen via de Stationsstraat, Langstraat naar de Markt. Neem hier de rechter van de drie straten, de Hoogstraat, die vanaf de Oelemarkt overgaat in de Biest. De route loopt door de autoloze binnenstad, alleen in de laatste straat rijdt gemotoriseerd verkeer.

Fiets
Voor de deur van het Huis van Nicolaas zijn voldoende fietsenstallingen beschikbaar. Deze stalling is onbewaakt, parkeren van fietsen is gratis.
Een bewaakte fietsenstalling is, door de Gemeente Weert gratis beschikbaar gesteld, te vinden in de Hegstraat, op 700 meter van het Huis van Nicolaas.

Auto
Het is helaas niet mogelijk voor de deur van het Huis van Nicolaas te parkeren en parkeren in de wijk rondom het Franciscus Huis is alleen toegestaan voor vergunninghouders. Gelukkig zijn rondom de nabije binnenstad van Weert ruim voldoende parkeergelegenheden beschikbaar.

Graag verwijzen we je naar een van de volgende parkeergelegenheden:
– Parkeerterrein Kasteelplein, afstand 600 meter (per uur €1,30 / dagtarief €5,00)
– Parkeergarage De Munt, afstand 700 meter (per uur €1,30 / dagtarief €5,00)
– Parkeerdek Oud Gasthuisplein, afstand 750 meter (per uur €1,30 / dagtarief €5,00)

Klik op onderstaande plattegrond voor een helder overzicht van de parkeerlocaties.

Aan de kassa van het Huis van Nicolaas zijn entreetickets verkrijgbaar voor €2,00 per persoon. Voor basisscholen en mindervalideninstanties die hebben gereserveerd worden tickets tegen een gereduceerd tarief van €1,00 aangeboden. De kassa is dagelijks van 13.00 tot 16.45 uur geopend. U kunt hier contant betalen of pinnen (transactiekosten €0,25).

Op het terras aan het Dorpsplein (het ontvangstplein binnen bij het Huis van Nicolaas) bieden we tal van drankjes en versnaperingen aan. Daarnaast vind je op het plein de Sint Shop voor leuke schoencadeautjes en het Snoephuis voor lekkernijen en mandarijntjes.  In het Huis van Nicolaas betaal je met consumptiemuntjes à €1,50, verkrijgbaar aan de kassa.

Het Huis van Nicolaas is geschikt voor mindervaliden die zich per rolstoel voortbewegen.

Helaas is het niet toegestaan om buggy’s en kinderwagens mee naar binnen te nemen, om te voorkomen dat deze bij drukte een obstakel vormen. Aan de ingang van het Huis van Nicolaas is een ruimte om gratis en overdekt (onbewaakt) buggy’s en kinderwagens te stallen.

Heeft u nog vragen en/of suggesties voor het Huis van Nicolaas? Neem contact op met de organisatie.