Uitstel ticketverkoop

Het Huis van Nicolaas heeft de start van ticketverkoop uitgesteld tot 1 november. De keuze werd door de organisatie gemaakt om beter rekening te kunnen houden met de actuele situatie rondom het coronavirus.

Het Huis van Nicolaas gaat door, zo liet de organisatie begin oktober weten. In goed overleg met betrokken partijen wordt een corona-proof evenement voorbereid, waarbij onder andere het reserveren van tickets noodzakelijk is. Naar aanleiding van de persconferentie van de rijksoverheid op 13 oktober heeft de organisatie echter besloten de ticketverkoop niet te starten op 15 oktober. Om beter rekening te kunnen houden met de actualiteit is het vanaf 1 november mogelijk tickets voor het Huis van Nicolaas te reserveren. Maar, zo geeft de organisatie aan, de intentie om het evenement doorgang te laten hebben blijft ongewijzigd.

Locatie en openingstijden

Het Huis van Nicolaas is hét logeeradres van Sint en Pieten tijdens hun verblijf in Nederland. In het Franciscus Huis, een prachtige historische locatie grenzend aan de binnenstad van Weert, ontvangen Sint en Pieten jaarlijks vele bezoekers voor een feestelijke rondleiding. Het Huis van Nicolaas is in 2020 geopend van 17 november t/m 5 december, voor publiek van dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De doordeweekse ochtenden zijn gereserveerd voor basisscholen en instanties voor mindervaliden die zich daarvoor hebben aangemeld.

Reserveren

Vanwege het coronavirus zal het negentiende seizoen er bij het Huis van Nicolaas iets anders uitzien dan gewend. Zo is het noodzakelijk tickets te reserveren. Een reservering geldt per gezelschap, met maximaal twee volwassenen uit hetzelfde huishouden en maximaal vier kinderen. In tijdsblokken van een kwartier zijn de tickets verkrijgbaar via de website van het evenement. Mede dankzij vele sponsoren en partners is het mogelijk de prijs voor ieders portemonnee geschikt te houden: voor de entree rekent men 2 euro per persoon, exclusief reserveringskosten.

Met een aangepaste inrichting biedt het evenement iedereen de gelegenheid met voldoende afstand van elkaar de kamers in het Huis van Nicolaas te ontdekken. Een bezoek duurt ongeveer een uur. Meer info en mogelijkheid tot reserveren van tickets vanaf 1 november is te vinden op www.huisvannicolaas.nl.