Voorbereiding Huis van Nicolaas gestart

Bijgewerkt op: 4 okt. 2021

Het Huis van Nicolaas opent na een jaar noodgedwongen afwezigheid weer de deuren. De organisatie is vol enthousiasme aan de slag gegaan en is vanaf begin oktober de zoektocht naar vrijwilligers die Sint een handje willen helpen gestart.


In november is het weer tijd voor het feestelijkste evenement van Weert. Het Huis van Nicolaas, hét logeeradres van Sint en Pieten tijdens hun verblijf in Nederland, opent de deuren in de prachtige historische omgeving van het Franciscus Huis Weert.


Kinderen, groot en klein, nemen een kijkje in diverse kamers en ontdekken waar Sint en Pieten slapen, hoe de Keukenpiet de pepernootjes bakt, waar de Pieten leren hoe de vaarroute van Spanje naar Nederland loopt en natuurlijk hoe te klimmen over de daken.


Het Huis van Nicolaas is gevestigd in het Franciscus Huis aan de Biest in Weert en in 2021 geopend van 16 november t/m 5 december, voor publiek van dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De doordeweekse ochtenden zijn gereserveerd voor basisscholen en instanties voor mindervaliden.


Bezoek op reservering

Om een bezoek aan Sinterklaas in goede banen te leiden werkt het Huis van Nicolaas dit jaar met tijdsloten van een half uur waarbinnen gasten kunnen arriveren. Hiervoor kunnen via het online reserveringssysteem op www.huisvannicolaas.nl entreekaarten worden gereserveerd. Vanaf 4 oktober zijn de ochtendtickets voor basisscholen en instanties voor mindervaliden verkrijgbaar voor een gereduceerd tarief van 1 euro per persoon. Vanaf 1 november start de verkoop van reguliere middagtickets. Tickets via de website kosten 2 euro per persoon exclusief transactiekosten. Aan de kassa van het Huis van Nicolaas zijn alleen kaarten verkrijgbaar als het tijdslot niet uitverkocht is, tegen een entreeprijs van 2,50 per persoon.


De tijdsloten van een half uur zorgen ervoor dat bezoekers verspreid over de dag arriveren. Eenmaal binnen mag iedereen zo lang op bezoek komen als ze willen. Omdat dit bij binnenevenementen en horeca-aanbod verplicht is wordt bij de kassa iedereen vanaf 13 jaar gecontroleerd op een geldige QR-code via de CoronaCheck-app of een papieren uitdraai hiervan.


Vrijwilligers gezocht

De organisatie van het jaarlijkse evenement is in handen van Stichting Huis van Nicolaas en draait volledig op vrijwilligers. Elk jaar is het weer een flinke klus om zo’n grote groep enthousiastelingen bij elkaar te krijgen. Ook voor dit jaar zoekt het Huis van Nicolaas weer vrijwilligers die Sint een handje komen helpen. Aanmelden kan voor ochtenden, middagen en hele dagen. De minimumleeftijd van vrijwilligers is 16 jaar. Meer informatie en mogelijkheid tot aanmelden is te vinden op www.huisvannicolaas.nl/vrijwilliger.