Aanmelden vrijwilliger

Het jaarlijkse georganiseerde Huis van Nicolaas draait volledig op vrijwilligers. Elk jaar is het weer een flinke klus om zo’n grote groep enthousiastelingen bij elkaar te krijgen. Ook dit jaar is de organisatie op zoek naar vrijwilligers, dus wie Sinterklaas graag een handje helpt is van harte welkom zich aan te melden. Met name op doordeweekse dagen kunnen we hulp goed gebruiken!

Wij zoeken:

Team Techniek

(4 t/m 14 november en 6 t/m 8 december overdag)

Opbouw en afbreken van het volledige Huis van Nicolaas. Technische kennis is niet nodig, iedereen kan helpen.

Neem contact op om je aan te melden.

Gastenservice

(16 november t/m 5 december)

Team Gastenservice bemand de kassa, Sint Shop en de horecavoorziening.

Dit team is voor 2021 compleet, dankjewel!

Hulp van Sinterklaas

(16 november t/m 5 december)

Een Piet in het Huis van Nicolaas staat ’s ochtends om acht uur paraat om de dag voor te bereiden. Na een kopje koffie samen met de andere Pieten en Sinterklaas worden dagelijks om 10.00 uur basisscholen en instanties voor mindervaliden ontvangen. Bezoekers komen van heinde en verre, dus het is altijd een feestelijke ontmoeting met heel veel enthousiaste kinderen. Als zij om 12 uur alles gezien hebben zwaait Piet de kindjes uit. Sint en Pieten genieten ’s middags van een lekkere lunch waarbij natuurlijk geproefd moet worden of de vers in de keuken gebakken pepernootjes goed gelukt zijn.

 

Om 13.00 uur opent Voordeurpiet de entree van het Huis, zodat de vele kinderen, groot en klein, een kijkje kunnen nemen op hét logeeradres van Sint en Pieten tijdens hun verblijf in Nederland. Nadat alle bezoekers weer naar huis zijn kunnen de Poetspieten aan de slag en wordt de dag om 18.00 uur afgesloten. De Pieten die ’s nachts niet meer de daken op gaan kunnen dan lekker uitrusten.

Aanmelden als vrijwilliger