Veelgestelde vragen

Lees onderstaand de meestgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden. Klik op de categorieën voor informatie over specifieke thema's.

Reserveren

Het door mij gewenste tijdsblok is vol. Kan ik aanmelden voor een wachtlijst?


Als een tijdsblok vol is betekent dat helaas dat het Huis van Nicolaas de maximum mogelijke bezoekerscapaciteit bereikt. We hanteren geen wachtrij en adviseren om voor een ander moment entreekaarten te reserveren.
Kan ik aan de deur ook entreekaarten kopen?


Nee, het is vanwege geldende maatregelen in 2020 alleen mogelijk het Huis van Nicolaas te bezoeken met vooraf gereserveerde entreekaarten.
Ik heb kaarten gereserveerd maar geen bevestiging ontvangen. Wat kan ik doen?


Leuk dat je naar het Huis van Nicolaas komt! Controleer als je geen bevestiging hebt ontvangen eerst de spambox van je e-mail. Doe dit ook op een computer, sommige smartphones tonen de spambox niet. Indien je echt geen bevestiging hebt ontvangen, kun je contact opnemen met communicatie@huisvannicolaas.nl.
Is reserveren verplicht?


Vanwege geldende maatregelen is het verplicht voor je bezoek entreekaarten te bestellen via de website. Aan de deur worden geen kaarten verkocht. Bezoekers zonder entreekaarten worden niet toegelaten.
Wat als het Huis van Nicolaas toch niet door kan gaan?


Natuurlijk hopen we dat het Huis van Nicolaas kan plaatsvinden, maar in de huidige situatie hebben we niet alles in de hand. Als het Huis van Nicolaas geen doorgang kan hebben worden alle gereserveerde tickets terugbetaald, met uitzondering van de service- en transactiekosten.
Hebben baby's ook een kaartje nodig?


Alle kinderen die zelfstandig lopen hebben een kaartje nodig. Kinderen die gedragen worden mogen gratis naar binnen, hier is ook geen kaartje voor benodigd.

Algemeen

Is reserveren verplicht?


Vanwege geldende maatregelen is het verplicht voor je bezoek entreekaarten te bestellen via de website. Aan de deur worden geen kaarten verkocht. Bezoekers zonder entreekaarten worden niet toegelaten.
Is het Huis van Nicolaas geschikt voor mindervaliden?


Ja, in het Huis van Nicolaas houden we er rekening mee dat iedereen de ruimte heeft een bezoekje te brengen. Alle doorgangen zijn geschikt voor mensen die per rolstoel bewegen.
Mogen buggy's en kinderwagens binnen bij het Huis van Nicolaas?


Vanwege veiligheidsoverwegingen is het niet toegestaan om buggy's/kinderwagens mee te nemen in het Huis van Nicolaas. Kinderen dienen dus zelfstandig te lopen of mee worden genomen in een draagzak of -stoeltje. Bij de entree wordt de mogelijkheid buggy's en kinderwagens te stallen. Dit is op eigen risico.
Ik ben iets verloren. Waar kan ik terecht?


Als je iets bent kwijtgeraakt in of bij het Huis van Nicolaas, kun je een bericht sturen naar communicatie@huisvannicolaas.nl.
Wanneer is het Huis van Nicolaas geopend?


Het Huis van Nicolaas is in 2020 geopend van 17 november t/m 5 december, voor publiek dagelijks van 13.00 tot 17.00 uur. De doordeweekse ochtenden zijn gereserveerd voor basisscholen en instanties voor mindervaliden die zich daarvoor hebben aangemeld. In 2020 is het Huis van Nicolaas op maandagen gesloten.
Waar ligt het Huis van Nicolaas?


Het Huis van Nicolaas is gevestigd in Franciscus Huis Weert, een monumentale voormalige kerk nabij het stadspark. Het adres is Biest 43A te Weert.
Wat is de entreeprijs?


We vinden dat een bezoek voor iedereen mogelijk moet zijn, dus voor een bezoekje aan het Huis van Nicolaas betaal je slechts 2 euro per persoon. Dit is exclusief transactiekosten die bij de reservering worden gerekend.

Basisscholen & mindervalideninstanties

Hoe kan ik een schoolbezoek reserveren?


's Ochtends is het Huis van Nicolaas gereserveerd voor basisscholen. Hiervoor dienen scholen uiterlijk 1 november aan te melden via de pagina Scholenbezoek.
Wanneer horen we of en wanneer we het Huis van Nicolaas kunnen bezoeken?


De scholenplanning is vanwege maatwerk een intensieve en tijdrovende klus. Uiterlijk 4 november ontvangen aangemelde scholen een bericht over de planning.
Waar kan ik een aanmelding wijzigen?


In geval van aanvullende wensen of wijzigingen kun je contact opnemen met scholen@huisvannicolaas.nl.
Welke mindervalideninstanties kunnen reserveren?


De afgelopen jaren hebben we geen onderscheid gemaakt tussen het soort instanties dat reserveerde voor exclusieve openingsmomenten. Helaas is het vanwege geldende maatregelen omtrent het coronavirus in 2020 alleen mogelijk een bezoek te brengen met instanties voor jeugdigde mindervaliden. Lees meer hierover via het aanmeldformulier.

Corona

Op welke manier houdt het Huis van Nicolaas rekening met geldende maatregelen?


De organisatie van het Huis van Nicolaas heeft intensief overleg met betrokken partijen. De volgende zaken zijn daarom specifiek vanwege corona voorzien: - Het is alleen mogelijk het Huis van Nicolaas te bezoeken op reservering, hiermee beheersen we de maximale drukte. - Per kamer kunnen maximaal twee huishoudens tegelijkertijd bezoeken. Volwassenen krijgen plaatsen toegewezen waar zij op veilige afstand kunnen staan. - We beperken fysiek contact. Er wordt bijvoorbeeld geen onverpakt snoepgoed uitgedeeld en bij de kassa hoeft niet nog betaald te worden. - In de inrichting is rekening gehouden met onderlinge afstand van tenminste 1,5 meter tussen alle aanwezigen. Het Dorpsplein is dit jaar daarom vervangen voor een looproute en er is geen terras ingericht. - We volgen geldende landelijke maatregelen. Zodoende adviseren we ook het gebruik van een mondkapje.
Wat als het Huis van Nicolaas toch niet door kan gaan?


Natuurlijk hopen we dat het Huis van Nicolaas kan plaatsvinden, maar in de huidige situatie hebben we niet alles in de hand. Als het Huis van Nicolaas geen doorgang kan hebben worden alle gereserveerde tickets terugbetaald, met uitzondering van de service- en transactiekosten.